گزارش برگزاری اولین کنگره ملی شیرینی و شکلات
اولین کنگره ملی شیرینی و شکلات در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مورخ 28 و 29 اردیبهشت 1401 به صورت مجازی به میزبانی مرکز آموزش علمی کاربردی گروه صنایع غذایی شیرین عسل و با همکاری دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی با حضور صنعت گران، اساتید دانشگاهی، دانشجویان و پژوهشگران و کارشناسان فعال در دستگاههای اجرایی برگزار شد.
مراسم افتتاحیه اولین کنگره ملی شیرینی و شکلات در روز چهارشنبه مورخ 28 اردیبهشت ماه 1401 با تلاوت آیاتی از قرآن کریم، اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و پخش کلیپ معرفی گروه صنایع غذایی شیرین عسل و مرکز آموزش علمی کاربردی گروه صنایع غذایی شیرین عسل برگزار گردید. سپس جناب آقای مهندس محمدعلی برهانی زاد، مدیر عامل هلدینگ شیرین عسل و عضو شورای سیاست گذاری کنگره، جناب آقای دکتر فرزان قالیچی، ریاست دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی و سرکار خانم دکتر مریم خوش منظر، سرپرست مرکز آموزش علمی کاربردی گروه صنایع غذایی شیرین عسل و دبیر علمی کنگره سخنرانی خود را ایراد فرمودند.
جناب آقای مهندس برهانی زاد، مدیرعامل محترم گروه صنایع غذایی شیرین عسل، با بیان اینکه زیباترین پنجره برای دیدن جهان و طبیعت خداوندی، پنجره دانش است، افزود: شیرین عسل با تکیه بر همین اندیشه و الهام از همین روش و راهبری و هدایت معمار شیرینی و شکلات جناب آقای دکتر یونس ژائله، ریاست محترم گروه صنایع غذایی شیرین عسل، 16 سال پیش پا در همین عرصه نهاد و با ایجاد مرکز آموزش علمی کاربردی گروه صنایع غذایی شیرین عسل در کنار ماشین آلات زمخت صنعتی، برای علمی کردن و بهینه نمودن روشهای بهرهبرداری از روشهای نوین در مسیر توسعه آینده راه نوینی گشود و سعی بر آن شد با تلفیق تجربه و دانش در مسیر بهره برداری و تولید بهترینهای جهان برای اعتلای کشور اسلامی خود بکوشد.
وی بیان کرد: هدف از برگزاری اولین کنگره ملی شیرینی و شکلات، بیان این پیام بود که شیرینی و شکلات یک دانش است، و در جوامع جهانی نقش مهمی در اشتغال جامعه، توسعه ثروت و ایجا نشاط و آرامش دارد. علاوه بر این، دانشگاهها با تکیه بر بنیانهای علمی خود، میتوانند در پیشرفت بیش از پیش این صنعت یاری کنند. چراکه بدون همکاری و هم افزایی علم و صنعت، رهنمون شدن به سمت دروازههای نوین علم میسر نمیگردد.
جناب آقای دکتر قالیچی، ریاست محترم دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی، با اشاره به پیچیدگی عصر حاضر و غیرممکن بودن پیشبینی سرعت تغییرات، افزود: به همراه این تغییرات، دانش هم در تمامی عرصههای زندگی نفوذ کرده و نظامهای تولید کالا همانند شیرین عسل با نظامهای تولید دانش و فناوری یکپارچه شدهاند.
وی بیان کرد: بنابراین در این جامعه که نظامهای تولید با علم آمیخته شده است، و با توجه به اینکه محل تولید علم دانشگاه است، دانشگاهها نقش بسیار کلیدی در امر یاری به نظامهای تولید کالا دارند. علاوه بر این، دانشگاه بایستی تربیت کننده نوآوران، فناوران و خلاقان باشد که لازمه فناوری جدید و تغییر آفرین است.
وی افزود: برگزاری همایشهای علمی به عنوان جزئی از فرآیندهای مدیریت دانش در عرصه علم و برقراری و تقویت ارتباط میان اعضای یک جامعه به منظور تبادل اندیشه و ارائه نظریههای جدید و نشر و اشاعه جدیدترین دستاوردهای تحقیقاتی و در نهایت رسیدن به خرد جمعی میباشد. که خوشبختانه مرکز آموزش علمی کاربردی شیرین عسل طی سالهای اخیر اقدامات خوبی در این مسیر انجام داده است.
در این کنگره 143 مورد مقاله پذیرفته شد که 134 مقاله در قالب پوستری و 9 مقاله در قالب سخنرانی ارائه گردید. همچنین طی دو روز کنگره 12 سخنرانی کلیدی توسط هیات علمی دانشگاههای مختلف کشور صورت پذیرفت.
روز چهارشنبه مورخ 28 اردیبهشت 1401، جناب آقای دکتر حصاری، هیات علمی دانشگاه تبریز، در خصوص جایگاه و اهمیت صنعت شیرینی و شکلات، جناب آقای دکتر بابک قنبرزاده، هیات علمی دانشگاه تبریز، در خصوص کاربرد ژلهای دوگانه و اولئوژلها در محصولات آردی، جناب آقای دکتر مهران اعلمی، هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، در باب ساختار، عملکرد و کاربرد نشاسته مقاوم بعنوان نسل جدید فیبر رژیمی، جناب آقای دکتر مهدی قره خانی، هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، در باب کاربرد آنزیم ها در آرد و محصولات آردی، جناب آقای دکتر موسی صابر، هیات علمی دانشگاه تبریز در خصوص کنترل آفات انباری در صنایع غذایی و نهایتا سرکار خانم مهشید کشاورزی در خصوص کنترل کیفیت در آزمایشگاه میکروبشناسی و مدیریت سبز سخنرانی خود را ارائه نمودند.
همچنین در روز پنجشنبه مورخ 29 اردیبهشت 1401، جناب آقای دکتر آزادمرد، هیات علمی دانشگاه تبریز در خصوص کره کاکائو: کاربردهای جدید تا ترکیبات تغذیهای، جناب آقای دکتر گلمکانی، هیات علمی دانشگاه شیراز، در راستای موضوع طراحی جدید فرمولاسیونهای شکلاتهای کم چرب و بدون چربی بر پایه اولئوژلها، جناب آقای دکتر موسی زاده، هیات علمی دانشگاه جامع علمی کاربردی، در باب شیرینی و شکلات در ایران، جناب آقای دکتر بدبدک عضو هیات علمی دانشگاه تبریز، در خصوص روشهای نوین تولید شکلاتهای مقاوم به حرارت، جناب آقای دکتر خوشبوی، هیات علمی دانشگاه صنعتی سهند، در خصوص رویکردهای جدید در استفاده از ضایعات صنایع غذایی (تبدیل تهدید به فرصت)، و در نهایت جناب آقای دکتر اسمعیل لو، در خصوص بازاریابی تجاری و سیستمهای تشویقی فروش برای عوامل فروش سخنرانی خود را ایراد فرمودند.
اختتامیه این کنگره روز پنجشنبه مورخ 29 اردیبهشت 1401 با حضور دبیر علمی و دبیر اجرایی کنگره، با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش تیزر مرکز آموزش علمی کاربردی گروه صنایع غذایی شیرین عسل برگزار گردید. در بخش نهایی، براساس نظر کمیته علمی و کمیته داوری، 2 مقاله به عنوان مقالات برتر در سطح پوستری و سخنرانی اعلام گردید.
شایان ذکر است که تمامی مقالات در پایگاه سیویلیکا نمایه خواهد شد. و گواهی مقالات از طریق سایت کنگره صادر گردید.